x
S İ B E R

Haberler

“Self Servis Oto Yıkama Açma Maliyeti”

Self Servis Oto Yıkama Açma Maliyeti

Makine fiyatları, kurulum alanının seçilmesi, çalışacak personellerin belirlenmesi self servis oto yıkama kurulum maliyeti açısından dikkate alınan konulardır. 

 Maliyetler hesaplanırken kişilerin dikkate alması gereken hususlar şu şekildedir:

  • İşletmenin kurulacağı alanın mutlaka araçların dikkatini çekecek ve kolayca hizmet alınabilecek bir yerde olması gerekir. Şehirlerarası trafiğin yoğun olduğu yol kenarlarında ya da çeşitli benzin istasyonları gibi yerlere yakın yerlerde rahatlıkla işletmeniz için yer ayarlayabilirsiniz.
  • Maliyeti etkileyen en önemli unsurlardan birisi de kullanılacak ekipmanlardır. Ne tür makineler kullanılması gerektiğine karar vermeden önce bu alanda faaliyet gösteren diğer işletmelerden bilgi almak daha sağlıklı seçim yapabilmenize imkân tanıyacaktır.
  • Aynı zamanda aldığınız makinelerin bakım ve onarım çalışmaları için firmadan yedek parça temini ve teknik servis gibi konularda teminat alınmalıdır. Aksi halde işletme maliyeti daha yüksek olacaktır.
  • Kullanacağınız makinenin türüne de doğru karar vermeniz gerekir. Jetonlu oto yıkama, jetonlu köpük ve cila makinesi gibi makinelerden biri tercih edilebilir. Bunlarla birlikte jetonlu elektrikli süpürge desteği de hizmetler arasında verilebilir.

Self servis oto yıkama açmak için tüm bu detayları göz önünde bulunduran kişiler için toplam maliyet sıfır bir arazi için 300 bin ile 2 Milyon arasında olacaktır. Kişiler bu süreçte makineler ve diğer ekipmanlar için 100 Bin ile 300 Bin TL arasında bir maliyeti göz önüne almalıdır. Aynı zamanda kabin ve müşteriler için alan yaratmak 20-25 bin TL, çeşitli zemin ve elektrik, su giderleri için 30-40 bin TL arasında bir gideriniz ortaya çıkabilir. Tüm bunlara ek olarak ruhsat ve diğer resmi işlemler için de 25 bin TL’yi gözden çıkarmak gerekiyor.